Laihdutus parisuhteessa - uhka vai mahdollisuus?

Viime maanantaina aloitin taas siirtymisen tiukempaa ketolinjaa kohti. Tässä talvella olen harrastanut enemmän VHH-tyyppistä ruokavaliota ja antanut itselleni enemmän liekaa hiilihydraattien suhteen, mutta nyt on aika alkaa taas tosissaan tekeminen. 

Osasyynä tähän on se, että uusi miesystävä on myös kiinnostunut kokeilemaan ketogeenistä ruokavaliota. Kaksin aina kaunihimpi, eikös vain? Hänelle tämä ruokavalio on täysin uusi kokemus. Vaikka pidänkin ihmisten opettamisesta ja tiedon jakamisesta, niin huomaan jo nyt, kuinka ärsyttävää se voi olla, jos toinen on sellaista ihmistyyppiä, joka tekee ensin ja miettii vasta sitten. Minusta kun asioihin pitäisi ensin perehtyä! Varsinkin kun se muutos aiempaan hiilaripohjaiseen ruokavalioon voi olla melko työläs, jos ei ole yhtään tottunut tuijottelemaan tuotteiden ravintosisältöjä ja ainesosaluetteloita. Vaatii itseltä pitkämielisyyttä ja kärsivällisyyttä--mitä tietenkään pahimman ketoflunssan raivoisassa aivosumussa ei tahdo juuri löytyä... Noh, ainakaan ei tarvitse huolehtia siitä, että yhteisillä viikonlopuilla joutuisi kaksia ruokia laittamaan. 

Myönnän kyllä, että yhdessä laihduttaminen ottaa henkisesti aika koville. Olen sen verran kilpailuhenkinen ihminen, että vedän helposti herneen nenään jos toisella asiat sujuu paremmin. Itselle kun se painonpudotus ei ole koskaan ollut helppoa, niin ärsyttää suunnattomasti, jos miehellä paino putoaa kuin itsestään ja itse joutuu tekemään enemmän töitä asian eteen. Varsinkin kun keto on se "mun juttu." En haluaisi olla tällainen, mutta jo tässä vaiheessa kun projektia vasta aloitellaan, alkaa mieli jo uhkaavasti mustua... Saapa nähdä mitä tästä vielä seuraa. 

En erityisemmin kaipaa tsemppaajaa tähän omaan suoritukseen, enkä ole varma, osaanko olla sellainen toisellekaan osapuolelle. On ollut kiva käydä yhdessä lenkillä (joko etänä kuulokkeiden kautta tai livenä yhteisillä viikonlopuilla), mutta se pieni sisäinen pätemisen tarve näkyy tässäkin: siis mullahan pitää aina olla ne isommat askelluvut, tai muuten! Vaikka tiedostan sen, ettei ole tervettä kilpailla tällaisissa asioissa, jostain syvältä se silti kumpuaa. Huoh. 

En ole juuri halunnut jakaa tätä projektia kenenkään kanssa, kun en osaa olla vertaamatta itseäni muihin. Mies kuitenkin haluaa myös laihtua ja enkä tietenkään voi häntä estää, niin täytyy sitten opetella jakamaan tämäkin juttu. Siitä kai se on parisuhteessa loppujen lopuksi kysymys, vai mitä?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

-20kg - joko saa huilata?

Kalorilaskuri kuumana

Tammikuu taputeltu