2021 yhteenveto ja 2022 ajatuksia

Suunnitelmien mukaisesti otin joulukuun rennommalla asenteella, mikä odotettavasti näkyi myös vaakalukemassa. Laitetaanpa tähän alkuun siis heti vuoden 2021 viimeinen punnitus: 

1.3. 127,7 kg (alkupaino) 

1.12. 107,2 kg (edellinen välimittaus)

31.12. 108,7 kg (+1,5 kg)

Kokonaispudotus -19 kg

Jouluviikon vietin uuden miesystävän kanssa Berliinissä ja siellähän ei kaloreita laskettu eikä ruoissa pihtailtu. Käveltiin kyllä toki paljon, mutta syötiin enemmän. Välipäivinä tietoisesti kiristelin ruokavaliota sen verran, että sain vuoden loppuun siedettävät lukemat kirjattua. Toisen lomapätkän vietin nyt viime viikolla, kun lapsi oli vielä joululomalla, eli maanantaina vasta starttasi varsinainen paluu arkeen. Maanantain vaakalukema olikin taas korkeampi, mutta ei anneta sen haitata!

Mitä viime vuodesta jäi sitten lopulta käteen? Tätä olen miettinyt, ja lopullista vastausta en oikein vieläkään tiedä. Toisaalta tuntuu, että parempaankin pudotukseen olisin pystynyt, mutta toisaalta olen helkkarin ylpeä itsestäni, kun olen sinnikkäästi aina palannut ruotuun lepsuiluviikkojen jälkeen. Iso painonpudotus on kuitenkin aina maratoni eikä sprintti, eli tärkeämpää on se, miten edistän asiaa pitkällä aikavälillä, eikä se, miten yksittäiset viikot tai päivät menevät. 

Yhtenä kantavana teemana tuossa viime vuoden pudotuksessa oli se ajatus, että en halua enää jojoilla suuria kilomääriä suuntaan ja toiseen. Vuonna 2020 laihdutin myös ja nuo kilot lihoin melkeinpä kaikki takaisin ennen viime kevään laihdutusta. Viime syksynä pelkäsin kovasti, että motivaatio häviää ja syömähalut palaavat, ja sitä myötä monen kuukauden työt tehdään tyhjäksi ja taas aloitetaan alusta... Ei ole mitään järkeä laihduttaa, jos päädyn aina toistamaan samaa kaavaa ja lihomaan kaiken takaisin. 

Paljon olen viime vuonna työstänyt ajatuksia omaan painoon ja syömisiin liittyen; ei niistä valmista tule varmaan vielä pitkään aikaan. Nyt uutena murheena on parisuhteeseen liittyvät syömisasiat, mutta niistä kirjoitan ehkä toisella kertaa. 

Mitenkäs sitten tämä vuosi 2022? Tällä hetkellä tuntuu, että jatkan samaa rataa kuin ennenkin, sillä systeemi on todettu suurimmalta osin toimivaksi ja monet asiat muodostuneet jo rutiiniksi. Se 100 kilon tavoite on edelleen mielessä, ehkä jo kesäksi siihen päästään? Tärkein tavoite ja ajatus on, että vuoden lopussa en paina enempää kuin nyt. Jos paino ei laskekaan (syystä tai toisesta), niin ei ainakaan nousisi enää ylemmäs. Kaikessa yritän edelleen opetella kohtuutta ja tasapainoa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

-20kg - joko saa huilata?

Kalorilaskuri kuumana

Tammikuu taputeltu