Kalorilaskuri kuumana

Viime viikon keskiviikkona palasin vanhan rakkaan viholliseni eli kalorilaskurin pariin. Sanon "viholliseni," koska kokemukseni mukaan kalorien laskeminen johtaa loppupäässä siihen, että vedän energiatasot liian alhaalle ja alan voida huonosti. Nyt kuitenkin kun päätin aloittaa taas tiukemman ketodieetin, on makrojen laskeminen aika välttämätöntä alkuvaiheessa. Vielä mennään kuherruskuukautta, jolloin jaksan mittoa ja värkätä gramman tarkasti kaiken. Tiedän kuitenkin, että tämä on vain väliaikaista ja kunhan ketoosi asettuu kunnolla kohdilleen, voin löysätä hiilareiden suhteen ainakin vähän. Oppii tässä ainakin paremmin taas arvioimaan ja kohtuullistamaan ruokamääriä, vaikka ei mulla sen suhteen syksyllä ollutkaan ongelmia. 

Tiukasti olen siis pitänyt hiilarit alhaalla nyt reilun viikon verran. Ihan vielä ei ole keho sopeutunut ketoosiin; pää on vaihtelevasti kipeä, jalat tuntuvat raskailta ja uni on katkonaista. Muistan kyllä, että viimeksikin kesti tovin aikaa ennen kuin elimistö tottui rasvanpolttomoodiin, niin en nyt suuresti ole huolissani. Kaloreita voisin vähän nostaa, koska epäilen, että vedän liian tiukkaa linjaa tällä hetkellä, mutta vielä aion jatkaa hiilarien suhteen alarajoilla etenemistä... ainakin viikonloppuun asti. Ehkä silloin on pieni kaloritankkaus paikallaan.

Paljon pyörii mielessä nyt laihdutukseen liittyvät asiat. Kevät on tulossa, ja tiedän, että tämä on mulle otollisinta aikaa panostaa laihdutukseen, kun päivät pitenevät ja parin kuukauden päästä uskaltaa jo alkaa pyöräilemään työmatkat (en harrasta talvipyöräilyä). Aktiivisuusrannekkeen myötä olen jo päässyt toden teolla lenkkeilyn makuun, kun päivittäisen askeltavoitteen toteutuminen vaatii yleensä vähintään pientä lenkkiä joka päivä. Jaksamisen ja kunnon kohennuttua haistelen nyt uusia mahdollisuuksia liikkua. Pitkään mielessä itänyt ajatus salilla käymisestä meinasi realisoitua jo eilen, kun eräs tuttu pyysi yllättäen salikaveriksi, mutta perui sitten viime hetkellä (tosin ihan ymmärrettävästä syystä). Ehkä ensi viikolla sitten? 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

-20kg - joko saa huilata?

Tammikuu taputeltu