Tein syntiä - ostin tavoitefarkut

Laihdutusblogien kulta-aikaan 2010-luvun taitteessa monet blogit julkaisivat listoja tavoitepalkinnoistaan. Osa palkitsi itsensä viiden kilon laihtumisesta, osa jopa jokaisesta kilosta. Raksi ruutuun ja olet ansainnut uudet lenkkarit tai manikyyrin. Palkinnot olivat yleensä vaatteita tai muuta ulkonäköön liittyvää, joskus jopa ulkomaanmatkoja jos lopulliseen tavoitteeseen päästiin; sitä en tiedä, pääsikö kukaan koskaan näitä ultimaattisia palkintojaan lunastamaan.

Itse en ymmärtänyt tätä palkintorumbaa koskaan. En muutenkaan kyllä lahjo itseäni esim. syntymäpäivä- tai joululahjoilla, mutta jotenkin tuo materialistinen lähestymistapa laihdutukseen tuntui silloin ja tuntuu edelleen vieraalta. Eikö laihtuminen itsessään palkitse tarpeeksi? Parantunut jaksaminen, pienentynyt vaatekoko, eikö ne varsinaiset painonpudottamisen tuomat hyödyt itsessään riitä motivoimaan? Parempihan se tietysti on palkita itsensä jollain muulla kuin ruualla, mikä itselle on se vakioratkaisu (ei hyvä, tiedän), mutta silti asia tuntui oudolta. 

Tavoitevaatteet ovat myös yksi laihdutusblogeissa tuona aikana näkynyt ilmiö. Nykyään tätäkin näkee vähemmän, mutta helpommin ymmärrän tämän tyylin motivoida, koska yleensä nämä vaatteet ovat juuri niitä vanhoja suosikkeja, joihin "sitten joskus" toivoo mahtuvansa. Itsellä ei tällä hetkellä sellaisia vaatteita kauheasti ole, koska siivosin vaatekaapista kassi kaupalla vanhoja vaatteita pois muutama vuosi sitten. Tuolloin ajattelin, etten enää koskaan tule niihin mahtumaan kuitenkaan; olin luovuttanut laihduttamisen suhteen. 

Noh, mulle tavoitevaatteet on monesti uusia. Virheostoksia netistä mitä en jaksanut palauttaa, tai sitten käy näin: pari viikkoa sitten olin vaateliikkeessä ostamassa lapselle synttärilahjaa, ja samalla selailin alerekit läpi itseäni varten. Tämän hetkiset farkut alkaa olla jo sen verran löysät ja kulahtaneet, että olisi kiva saada hyvin istuvat housut taas. Kokeilin kyllä housut jo kaupassa, ja tiedän että ne puristavat mahan kohdalta vielä liikaa, mutta... 50 euron farkut 70% alessa?? Noh, sorruin tietenkin ostamaan ne. Vaikka tiedän, että olen saman virheen tehnyt ennenkin. Ajatellut, että kyllä nämä vielä menee päälle kun vähän laihdun vaikka motivaatio on kadoksissa harvase päivä... Ääh, kismittää! Ei sitä koskaan opi näköjään.

ps. päätin haastaa itseni joogaamaan (melkein) joka päivä vuoden loppuun asti. Tavoitteena on 81 treeniä 102 päivään, eli ei mahdoton! Joka toinen päivä nyt on tullut syyskuussa jo joogailtua, että kyllä tämä menee. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

-20kg - joko saa huilata?

Tammikuu taputeltu

Kalorilaskuri kuumana