Hajatelmia laihdutuksesta

 Olen viimeksi pitänyt laihdutusblogia vuonna 2014. Kolmisenkymmentä kiloa sitten. Montaa postausta se ei silloinkaan kestänyt, kuten ei kestänyt laihdutuskaan. Vuosiin on mahtunut lihavampia ja laihempia aikoja, onnellisia ja vähemmän onnellisia aikoja. Elettyä elämää.

Ja taas ollaan tällä matkalla. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä paremmin alkaa erottaa omassa toiminnassaan toistuvat kuviot--lihomisen kaudet, jolloin eletään hedonistin tavoin, ja laihtumisen ajat, keventäjän elämä. En näe lihomisia epäonnistumisina. Ne ovat vain osa elämää, minulle henkilökohtaisesti siis. 

Kohtuus ei ole luontaista minulle. Äärilaidat houkuttavat enemmän, ja tämä jos mikä näkyy radikaalisti heilahtelevissa ruokailutottumuksissani. Jään helposti sokerikoukkuun, joten sokerilla possuttelun vastapainona on tietysti lähes täydellinen sokerittomuus. On helpompi mennä täysillä toiseen laitaan kuin löytää se Graalin malja, Kultainen Keskitie. 

Tämänhetkinen projekti on kypsynyt kevätpäivien valostuessa ja "virallisesti" aloitin semi-suunnitelmallisen laihdutuksen 1. maaliskuuta. Vielä eletään kuherruskuukautta, mutta siitä lisää myöhemmin. (Mitään lupauksia seuraavan päivityksen ajankohdasta en tee--sen verran hyvin tunnen itseni!)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

-20kg - joko saa huilata?

Kalorilaskuri kuumana

Tammikuu taputeltu